Skip to main content

Ecolan Oy kolminkertaistaa luomulannoitetehtaan tuotantokapasiteetin

Ecolan Oy on käynnistänyt 2 milj. euron laajennusinvestoinnin Nokian tehtaalla. Investointi mahdollistaa toimitukset entistä isommalle joukolle luomuviljelijöitä jo ensi keväänä.

Kiertotalous on nopeasti kehittyvä toimiala, jossa Ecolan on osoittanut olevansa yksi idearikkaimmista ja osaavimmista yrityksistä. Luomuviljelyn haaste on ollut perinteisiä menetelmiä alhaisemmat hehtaarisadot. Ecolan Agra®n avulla on mahdollista nostaa sadot perinteisiin menetelmiin verrattuna kilpailukykyiselle tasolle. Ecolan Agra® luomulannoitteiden kysyntä on ylittänyt kaikkien odotukset. Kevään 2017 koko tuotanto myytiin ennen ensimmäisen tuotantolinjan käynnistämistä.

Nokian tehdasinvestoinnin kustannukset nousevat 7 milj. euroon nyt käynnistetyn laajennusinvestoinnin jälkeen. Korona Investin Palvelurahaston omistusosuus yhtiössä on noussut 44 prosentista 57 prosenttiin kahdella rahoituskierroksella, joilla on varmistettu tehdasinvestoinnin omarahoitusosuus.

”Ecolan Oy on erinomainen esimerkki suomalaiseen osaamiseen perustuvasta kasvuyrityksestä, jollaisten kasvurahoitukseen Korona Invest on erikoistunut”, sanoo Koronan toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki.

”Ecolanin hallituksessa olen saanut hyödyntää kaiken kokemukseni arvioitaessa toimitusjohtajan uusien liikeideoiden toteutuskelpoisuutta”, sanoo Koronan mukana yhtiön omistajaksi ja hallituksen jäseneksi tullut Pertti Laine.

Ecolanin Nokian tehtaan toinen tuotantolinja valmistaa maanrakennukseen käytettäviä Ecolan Infra® -tuotteita. Ensimmäiset koekohteet Tampereen seudulla käynnistetään syksyllä. Osa laajennusinvestoinnista kohdistuu maanrakennustuotteiden tuotantokapasiteetin nostamiseen.

”Kasvuun panostamalla voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisen ja tehokkaan tavan teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen ja uusiokäyttöön. Yhtiö on kehittynyt viime vuosina vahvasti, kun Korona Investin osaaminen on vauhdittanut yhtiön kasvua”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Hannu Tukiainen.

Ecolan kierrättää teollisuuden sivuvirtoja uusiokäyttöön pienentäen samalla luonnonvarojen käyttöä. Yhtiö tarjoaa ratkaisuillaan erinomaisia mahdollisuuksia uusille ja nykyisille asiakkailleen teollisuuden sivuvirtojen tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Ecolan Oy on kiertotalouden uranuurtaja. Yhtiö jalostaa teollisuuden sivuvirroista kestävän kasvun tuotteita metsä- ja maatalouteen sekä maa- ja ympäristörakentamiseen. www.ecolan.fi

Korona Invest Oy on yrittäjävetoisesti toimiva pääomasijoitusrahastojen hallinnointiyhtiö, joka on erikoistunut liikevaihdoltaan 2-20 milj. euron suuruisten kasvuyritysten rahoittamiseen. www.koronainvest.fi

Lisätietoja:
Ecolan Oy, toimitusjohtaja Hannu Tukiainen, puh. 0400 578 988, etunimi.sukunimi(a)ecolan.fi
Korona Invest Oy, toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki, puh. 050 337 6969, etunimi.sukunimi(a)koronainvest.fi

4.10.2019
Nokian Koukkujärvelle rakentuvan Pirkanmaan Jätehuollon biolaitoksen perustustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Tänään työmaalla juhlittiin peruskiven muurausta.
16.9.2019
Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhteinen kiertotalousmalli on valittu arvostetun European Business Awards 2019 -kilpailun finaaliin.
16.5.2019
Pirkanmaan Jätehuolto Oy kohdentaa 50 000 euron lahjoituksen Tampereen yliopiston monitieteiseen rahastoon ja haluaa sillä edistää kiertotalouden ja resurssitehokkuuden tutkimusta.
17.4.2019
Nokialla käynnistyy pääsiäisviikolla sorapintaisen Pajulahdentien kunnostaminen.