Skip to main content

Intian suurlähettiläs tutustui ECO3-alueen mahdollisuuksiin

Intian Suomen-suurlähettiläs Ashok Kumar Sharma vieraili Verte Oy:n kutsumana Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareenalla 16.5.2017. Tapaamisen tarkoituksena oli tutustua ECO3-alueen bio-, vesi- ja kiertotalousliiketoimintaan sekä tavata alueen yritysten edustajia.

”Vieraillessani Intiassa sain ajatuksen ECO3-mallin monistamisesta paikalliseen toimintaympäristöön sopivaksi. Intian markkinat tarjoavat valtavan potentiaalin ECO3-alueen toimijoille ja ehdotin yhteyksien solmimista maahan. Tämä johti suurlähettilään vierailuun, sillä Verten rakentama platform-palvelu kiinnostaa ulkomailla”, kertoo Verten hallituksen jäsenenä toiminut Marko Ulvila.

Verten tehtävänä on hankkia alueelle uusia bio-, vesi- ja kiertotalouden liiketoimintoja sekä luoda kansainvälisesti vetovoimaisia demonstraatio- ja pilottiympäristöjä. ”ECO3- konseptimme on sovellettavissa myös suurempiin ekosysteemeihin, kuten esimerkiksi Intian kaupunkeihin. Alueemme yritykset voivat tehdä yhteistyötä intialaisten yritysten kanssa ja hyödyntää ECO3-aluetta alustana ja teknologisten ratkaisujen tutustumisalueena uutta liiketoimintaa suunnitellessa”, kuvailee Verten toimitusjohtaja Sakari Ermala.

Suurlähettiläs Sharma esitteli vierailun yhteydessä Intian talouden kärkihankkeita ja kertoi mm. Make-in-India -hankkeesta, jonka tavoitteena on helpottaa ulkomaisten yritysten sijoittumista maahan. Sharman mukaan paras tapa edetä Intian markkinoilla on osallistua erityisesti Euroopan maille tarkoitettuihin konferensseihin ja etsiä paikallisia yhteistyökumppaneita liiketoiminnan käynnistämiseksi.

”Intian suurlähettilään vierailu oli yksi askel lisätä ECO3-alueen tunnettuutta ulkomailla. Tavoitteemme on edelleen laajentaa aluettamme sekä houkutella ulkomaisia investointeja ja uusia työpaikkoja Nokialle”, summaa Ermala.

Lisätiedot:
Sakari Ermala, toimitusjohtaja, Verte Oy, puh. 050 5834233

4.10.2019
Nokian Koukkujärvelle rakentuvan Pirkanmaan Jätehuollon biolaitoksen perustustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Tänään työmaalla juhlittiin peruskiven muurausta.
16.9.2019
Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhteinen kiertotalousmalli on valittu arvostetun European Business Awards 2019 -kilpailun finaaliin.
16.5.2019
Pirkanmaan Jätehuolto Oy kohdentaa 50 000 euron lahjoituksen Tampereen yliopiston monitieteiseen rahastoon ja haluaa sillä edistää kiertotalouden ja resurssitehokkuuden tutkimusta.
17.4.2019
Nokialla käynnistyy pääsiäisviikolla sorapintaisen Pajulahdentien kunnostaminen.