Skip to main content

Kampusklubin Kiertotalous Hackathon 20.3.

Sweco fasilitoi opiskelijoille kiertotalousaiheisen Hackathon-tapahtuman, jossa osallistujat tuottavat tietoa case-yritysten ajankohtaisiin kiertotalouden kysymyksiin. Lisäksi Sweco tarjoaa rajatulle joukolle mahdollisuuden osallistua kiertotalousaiheiseen selvitystyöhön Swecon toimeksiannosta. Prosessi voi myös tarjota mahdollisuuksia jatkaa yritysten aiheiden parissa opinnäytetöiden parissa.Swecon asiantuntijat työskentelevät jatkuvasti kiertotalouteen liittyvien hankkeiden parissa ja hyödyntävät uusien teknologioiden käyttöönottoa sekä energia-, metsä- että kemianteollisuudessa.

”Asiantuntijuutemme mahdollistaa kiertotalouteen siirtymistä ja tulevaisuuden kaupunkien, yhteisöjen ja teollisuuden rakentumista kiertotalousperusteisesti. Tuotamme palveluita liiketoimintaan päätöksenteon tueksi ja hankkeiden onnistuneeseen läpivientiin”, kertoo Swecon Kiertotalouspalveluiden osastopäällikkö ja liiketoimintavastaava Mika Kierikka.

Opiskelija, ilmoittaudu mukaan!
Oppimistapahtuma järjestetään osana Ajankohtaisia kiertotalouden haasteita ja ratkaisuja -kurssia. Hackathonissa ovat Swecon lisäksi mukana muun muassa Eurajoen Romu, Honkajoki, Peikko, Remeo ja Verte.”Toivomme Hackathoniin mukaan opiskelijoita mahdollisimman monesta koulutusohjelmasta. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus vuoropuheluun eri alojen opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa sekä verkottumiseen yritysten kanssa,” Mika Kierikka kertoo.

Ennen tapahtumaa opiskelijat tutustuvat yritysten haasteisiin ennakkoaineiston avulla. Ilmoittautuneista opiskelijoista muodostetaan monialaiset ryhmät, joissa he aloittavat työstämään haasteista ratkaisuja. Tiimeillä on myös mahdollisuus sparraukseen Hackathoniin valmistaututumisessa. Hackathon-päivänä ryhmät pitchaavat alustavia havaintojaan ja ratkaisujaan yritysten edustajien sekä muiden asiantuntijoiden avustuksella. Hackathonin jälkeen ryhmä sopii haasteratkaisunsa loppuraportoinnista yrityksen kanssa. Tehtävät suoritettuaan opiskelija voi saada suorituksestaan 3 op. Jokainen prosessin läpikäynyt opiskelija saa osallistumistodistuksen.

Oppimistapahtuma järjestetään osana Tampereen yliopiston Ajankohtaisia kiertotalouden haasteita ja ratkaisuja -kurssia.

Ilmoittaudu mukaan 28.2.2019 mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/6EEBE26FA1E743AA.par. Hackathoniin voidaan ottaa mukaan noin 40 opiskelijaa. Valituille opiskelijoille lähetetään lisätietoa tapahtumasta ilmoittautumisen päätyttyä.

Lisätiedot: Mika Kierikka, mika.kierikka@sweco.fi, Kampusklubin Kiertotalous Hackathon

Lisätiedot ilmoittautumisesta: Marika Kokko, marika.kokko@tuni.fi

4.10.2019
Nokian Koukkujärvelle rakentuvan Pirkanmaan Jätehuollon biolaitoksen perustustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Tänään työmaalla juhlittiin peruskiven muurausta.
16.9.2019
Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhteinen kiertotalousmalli on valittu arvostetun European Business Awards 2019 -kilpailun finaaliin.
16.5.2019
Pirkanmaan Jätehuolto Oy kohdentaa 50 000 euron lahjoituksen Tampereen yliopiston monitieteiseen rahastoon ja haluaa sillä edistää kiertotalouden ja resurssitehokkuuden tutkimusta.
17.4.2019
Nokialla käynnistyy pääsiäisviikolla sorapintaisen Pajulahdentien kunnostaminen.