Skip to main content

Nokian ECO3-yritysalue valittu mukaan World Circular Economy Forum –tapahtumaan Japaniin

Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalue on valittu näytteilleasettajaksi mukaan World Circular Economy Forum (WCEF) –tapahtumaan, joka järjestetään 22. – 24.10.2018 Yokohamassa, Japanissa. Tapahtuma tuo esille maailman parhaat kiertotalousinnovaatiot ja yhdistää kansainväliset yritykset, päättäjät sekä asiantuntijat. Tapahtuman näyttelyalueelle valittiin mukaan 20 näytteilleasettajaa ympäri maailmaa.

 

Sitran ja Japanin ympäristöministeriön järjestämä World Circular Economy Forum edistää kansainvälistä yhteistyötä eri toimijoiden välillä sekä vauhdittaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista kiertotalouden keinoin. Foorumi järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä vuonna 2017, jolloin se keräsi noin 1600 osallistujaa yli 90 maasta. Tänä vuonna foorumi järjestetään Japanissa, sillä maa on kehittänyt kiertotalousratkaisuja 1970-luvulta lähtien ja profiloitunut etenkin jätteiden lajittelun edelläkävijänä.

”Bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueella tehty pitkäjänteinen kehitystyö on huomioitu kotimaassa sekä kansainvälisesti. ECO3-konseptissa julkisten ja yksityisten toimijoiden välinen yhteistyö luo liiketoiminta-alustoja, joista voidaan ottaa mallia muihin kiertotalouden ekosysteemeihin”, kuvailee Nokian kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

ECO3-alue valittiin World Circular Economy Forum –tapahtuman näyttelyalueelle hakemuksen perusteella. Tavoitteena on kertoa foorumin osallistujille alueen ainutlaatuisista kiertotalouskonsepteista, jotka toteutuvat julkisen sektorin, yritysten ja tutkimuslaitosten välisen yhteistyön avulla.

”Esittelemme foorumissa ECO3-alueelle toteutuvaa pirkanmaalaista toimintamallia, missä julkisten toimijoiden, kuten Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Nokian Vesi Oy:n, luomalle alustalle on syntymässä merkittävä kiertotalouden konsepti”, kertoo Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala.

Lisätietoja:
kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen, Nokian kaupunki, puh. 040 133 4780
toimitusjohtaja Sakari Ermala, Verte Oy, puh. 050 583 4233

World Circular Economy Forum 2018

30.3.2020
Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä muiden viranomaisten antamia ohjeistuksia ja pyrimme osaltamme vähentämään koronaviruksen leviämistä.
4.10.2019
Nokian Koukkujärvelle rakentuvan Pirkanmaan Jätehuollon biolaitoksen perustustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Tänään työmaalla juhlittiin peruskiven muurausta.
16.9.2019
Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhteinen kiertotalousmalli on valittu arvostetun European Business Awards 2019 -kilpailun finaaliin.
16.5.2019
Pirkanmaan Jätehuolto Oy kohdentaa 50 000 euron lahjoituksen Tampereen yliopiston monitieteiseen rahastoon ja haluaa sillä edistää kiertotalouden ja resurssitehokkuuden tutkimusta.