Skip to main content

Pirkanmaan Jätehuolto ostaa Nokian kaupungilta Koukkujärven jätekeskuksen tontit

Pirkanmaan Jätehuolto Oy ostaa Nokian kaupungilta Koukkujärven jätekeskuksen kaksi tonttia, joiden yhteispinta-ala on lähes 60 hehtaaria. Yhtiön jätekeskus on toiminut tontilla vuodesta 1995. Kaupan arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa ja se vaatii vielä Nokian kaupunkikehityslautakunnan käsittelyn sekä kaupunginhallituksen hyväksynnän.

Biolaitoksen tuotantolinjasto rakentumassa.

– Tonttien hankinta mahdollistaa paremmin toimintojen kehittämisen tulevien vuosien aikana. Alueelle valmistuu biolaitoksemme ja BIG-kaasuntankkausasema. Laitoksessa tehdään biojätteistä ja lietteistä biokaasua sekä lannoitteita. Kehitämme alueella myös jätteen vastaanottoa ja mullan tuotantoa, Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio kertoo.

Kallion mukaan tontin hankinta mahdollistaa myös tulevaisuuden investoinnit muun muassa aurinkovoimaan, vetytehtaaseen sekä hiilidioksidin talteenottoon. Koukkujärven vanha kaatopaikka on kasvanut viime vuosina kiertotalouden keskukseksi. Pirkanmaan Jätehuolto haluaa panostaa nyt tulevaisuuden energiaratkaisuihin.

Koukkujärven jätekeskuksen alueella sijaitsee 1960-luvulla käyttöönotettu kaatopaikka. Pirkanmaan Jätehuolto huolehtii myös sen käytöstäpoistosta ja jälkihoidosta, kuten kaatopaikkakaasujen ja suotovesien keräyksestä. Koukkujärven jätekeskus on osa bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysaluetta, jota Nokian kaupunki kehittää yhdessä julkisten ja yksityisten yritysten, korkeakoulujen sekä tutkimuslaitosten kanssa.

– Pirkanmaan Jätehuollon merkittävät investoinnit ECO3-yritysalueelle edistävät kiertotalousalueen kehittymistä ja tuovat lisäarvoa alueen muille yrityksille sekä elinvoimaa ja kasvua Nokialle, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen Nokian kaupungilta.

Lisätiedot:
Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Harri Kallio, toimitusjohtaja, puh. 040 842 2600
Nokian kaupunki, Mikko Nieminen, kaupunkikehitysjohtaja, puh. 040 133 4780

Pirkanmaan Jätehuolto – ympäristölle paras
Huolehdimme, että 17 kunnassa lajittelu ja kierrätys sujuu, kuljetukset rullaavat ja jätteenkäsittely on huippulaatua. Jätteistämme 99 % hyödynnetään materiaalina tai energiana. Olemme innostunut kiertotalouden edelläkävijä. www.pjhoy.fi

Nokian kaupunki
Nokia on kasvava, lähes 35 000 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, vetovoimaisella Tampereen kaupunkiseudulla. Kaunis luonto, hyvät palvelut ja keskeinen sijainti tarjoavat erinomaiset edellytykset asumiselle. Nokialla toimii noin 1800 yritystä ja kaupungilla on monipuolinen elinkeinorakenne sekä vahva teollisuusperimä. Täällä syntyy uutta. www.nokiankaupunki.fi

4.12.2020
Pirkanmaan Jätehuolto Oy ostaa Nokian kaupungilta Koukkujärven jätekeskuksen kaksi tonttia, joiden yhteispinta-ala on lähes 60 hehtaaria. Yhtiön jätekeskus on toiminut tontilla vuodesta 1995. Kaupan arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa ja se vaatii vielä Nokian kaupunkikehityslautakunnan käsittelyn sekä kaupunginhallituksen hyväksynnän.
1.12.2020
Pirkanmaan ELY-keskuksesta voi hakea avustusta pienten ja keskisuurten yritysten kehittämishankkeisiin. Nyt sitä voidaan myöntää myös investointeihin, sillä Pirkanmaalle on myönnetty lisärahoitusta yritystukiin. Koko Pirkanmaalla on pienten yritysten yli 200 000 euron investointien tukeminen mahdollista.
29.10.2020
Pirkanmaan Jätehuolto panostaa seuraavan vuoden aikana biojätteeseen. Oman 17 pirkanmaalaista kuntaa kattavan paikallisen biokampanjan kaverina on valtakunnallinen Rakasta joka murua -kampanja, jossa ovat mukana Suomen Kiertovoima, Kuntaliitto sekä 30 muuta jäteyhtiötä.
16.10.2020
Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt ECOLAN AGRA® 8-4-2, ECOLAN AGRA® 8-4-4, ECOLAN AGRA® 8-4-8 ja ECOLAN AGRA® 10-4-2 -lannoitevalmisteille sekä ECOLAN AGRA® 3-0-0 NS -nestelannoitteelle Avainlippu-tunnustuksen osoituksena suomessa valmistetusta tuotteesta.