Skip to main content

Revisol kehittää jätteiden lajittelua

Revisol Oy on monialainen kiertotalouden yritys, joka lajittelee ja käsittelee jätejakeita. Yritys investoi ECO3-alueelle uuteen kierrätyslaitokseen, jonka tuotanto käynnistyi syksyllä 2019.

Revisol ottaa vastaan yritysten jätejakeita. Näistä Nokialla käsitellään ensin energia- ja puujätettä ja myöhemmin laajennetaan toimintaa lajittelulinjastolla. Kun Revisolin koko toiminta ECO3-alueella on täydessä vauhdissa, siellä tulee työskentelemään noin 20–30 revisolilaista.

Arvokkaampia jätejakeita

Toiminnan vahvuutena on oma metalliverstas, jossa testataan erilaisia prosesseja matalalla kynnyksellä nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tavoitteena onkin kehittää omia prosesseja edelleen, jolloin jätteiden lajittelussa syntyy aina vain pienempiä ja arvokkaampi jakeita, joita on helpompi hyödyntää.

Matalan organisaationsa ansiosta Revisol on notkea ja taipuisa yritys, joka sulautuu eri kiertotalouden tarpeisiin. Tulevaisuuden suunnitelmissa on jakeiden tuotteistaminen.

Revisolin tavoitteena on löytää ECO3-alueelta yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voidaan suunnitella yhteisiä prosesseja. Suunnitelmissa on tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa ja osallistua yrityskonsortion toimintaan.

ECO3-alue on väylä Tampereen seudulle

Tampereen seutu ja etenkin sen länsipuoli ovat erinomainen toiminta-alue Revisolille, sillä yrityksen muut toimipisteet sijaitsevat Ilmajoella, Vaasassa ja Kaskisissa. Hyvät liikenneyhteydet Pohjanmaan suuntaan tekevät Nokian ECO3-alueesta ihanteellisen yrityksen toiminnalle.