Skip to main content

WasteWise jatkojalostaa 10 000 tonnia kumirenkaita vuodessa

WasteWise Oy vastaanottaa pääasiassa teollisuuden kumisivuvirtoja ja autonrenkaita ja jalostaa niistä uusia tuotteita mm. kenttäpinnotteiksi ja maanrakennukseen sekä jätevesienkäsittelyn ja prosessiteollisuuden raaka-aineiksi. WasteWise käsittelee vuosittain noin 10 000 tonnia autonrenkaita.

– Ostimme ECO3-alueelta kiinteistön, rengasmurskaamon sekä kierrätyskumin murskaamisen liiketoiminnan vuonna 2018. Mukanamme toimme uudet toimintakonseptit ja tekijät. Tällä hetkellä meillä on kaksi varsinaista tuotetta: rengasleike ja kumirouhe. Niitä hyödynnetään sellaisenaan maanrakennuksessa ja erilaisten kenttien ja maneesien pinnoitteena, toimitusjohtaja Kaisa Suvilampi kertoo.

– Prosessista saatavat uusioraaka-aineet ovat uskomattoman monikäyttöisiä, joten voimme kehittää jatkuvasti uudenlaisia konsepteja, toimintaympäristöjä ja teknologioita. Tulevaisuudessa tuotteitamme voi mahdollisesti soveltaa myös vedenkäsittelyyn. Haemme kasvua tuotekehityksellä.

Symbioosissa naapureidensa kanssa

ECO3-alueelta WasteWise on löytänyt toiminnalleen keskeiset yhteistyökumppanit. Naapurissa toimii Suomen Kiertoketju Oy, joka hyödyntää WasteWisen jalostamat kumimateriaalit omassa tuotannossaan.

Suomen Kiertoketjun pyrolyysin avulla raaka-aine jalostuu uudelleen hyödynnettäviksi öljy-, hiili-, kaasu- ja teräsjakeiksi kemianteollisuuteen ja energiantuotantoon. Pyrolyysiteknologian innovaatiolle ja sen sovelluksille on globaalisti paljon kysyntää.

Investointihanke WasteWisen ja Suomen Kiertoketjun toimintojen kehittämiseen jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka.

– Hankkeen jälkeen on tavoitteena aloittaa tuotannollinen toiminta, mutta koko ajan ideoimme myös uutta. Kasvua lähdetään hakemaan esimerkiksi uusia tuotteita suunnittelemalla. Otamme uudet kiertotalouden toimintamallit käyttöön hallitusti ja turvallisesti sekä varmistamme, että ne toimivat teollisessa mittakaavassa, Suvilampi sanoo.

Yritysten yhteistyössä olisi tilaa myös uusille toimijoille ECO3-alueella, esimerkiksi prosessissa syntynyttä ylijäämälämpöä voisi käyttää muidenkin yritysten tarpeisiin.