Skip to main content

ECO3 on bio- ja kiertotalouden edelläkävijä

ECO3 on uudenlainen bio- ja kiertotalouden yritysalue, joka sijaitsee Nokialla, Kolmenkulmassa. Jo muutama vuosi toiminnan aloittamisesta, alueesta on tullut kansallisesti merkittävä osaamiskeskittymä.

Teollisen toiminnan ydin on muodostumassa yrityksistä, jotka kehittävät liiketoimintaa mm. ravinnekierroista, puuhun perustuvasta kiertotaloudesta, bioenergiasta ja -polttoaineista sekä teknisistä kierroista.

Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy:n kautta tarjoamme ECO3-alueen yrityksille yhteistyötä, jaettuja resursseja, konsepteja, platform-palveluita ja yhteistä näkyvyyttä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Kiertotalouden yhteistyötä

Itsenäisten yritysten alueesta syntyy perinteiset toimialarajat ylittävä uutta luova ekosysteemi, jossa toisen jäte on toisen hyödyke. Kehitämme yhteistyössä liiketoimintaa teollisessa mittakaavassa. ECO3:n yritykset puhuvat teollisesta symbioosista.

Jotta pysymme askeleen edellä, teemme tiivistä yhteistyötä myös tutkimuksen kanssa. Alue toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä, jota kehitämme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten yritysten sekä korkeakoulujen kanssa.

ECO3:n nimi tulee ekologisuuden lisäksi sen sijainnista Kolmenkulmassa, Nokian, Tampereen ja Ylöjärven risteyskohdassa.

Alue sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, valtateiden 3, 11 ja 12 solmukohdassa, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Tampereen lentokentältä.

Mietitään yhdessä, mikä olisi sinun yrityksesi paikka ECO3:ssa.

Ota yhteyttä!

Faktoja

  • 120 hehtaaria
  • Kaavoitettu teollisuus-, varasto- ja toimitilarakennuksille
  • Valtateiden 3 ja 11 risteyskohdassa, josta Tampere-Pirkkalan lentokentälle 10 min.
  • Suomen toiseksi suurimmalla talousalueella
  • Teollisen osaamisen keskittymässä
  • 2-3 tunnin ajomatkan säteellä tuotetaan 2/3 Suomen bruttokansantuotteesta

Videot

About the ECO3 concept: Join us in making the future real and visible

ECO3-ravinnekiertomalli Nokialla

EUROCITIES Awards 2017 -kilpailuvideo