Skip to main content

Kiertotalouden asiantuntijayrityksen kelpaa kasvaa ja kehittyä ECO3-alueella

Vuonna 1981 perustettu Revisol on vastuullisen jätehuollon ja kiertotalouden edelläkävijäyritys ja valtakunnallinen, innovatiivinen kiertotalouden asiantuntija sekä kehittäjä. Yrityksen toiminta pohjaa joustavaan palveluun ja jätteiden käsittelemiseen modernien teknologioiden avulla niin, että ne voi kierrättää hyötykäyttöön esimerkiksi energiantuotannossa.

Tavoitteena kokonaisvaltainen kiertotalouden palvelu

Revisol pyrkii tarjoamaan asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua, jonka myötä kaikki jätemurheet voi jättää Revisolin huolehdittaviksi. Palveluun kuuluvat niin materiaalien vastaanotto, käsittely ja kierrättäminen kuin mahdollinen loppusijoittaminenkin.

– Enää noin prosentti jätevirrasta loppusijoitetaan, kaikki muu on mahdollista hyödyntää joko materiaalina tai energiana, kertoo Revisolin Nokian-aluepäällikkö Tommi Järvinen.

Kiertotalous on Revisolin liiketoiminnan ytimessä, ja siihen kuuluu asiakkaiden palveleminen myös tietoa jakamalla.

– Tuomme heidän käyttöönsä parhaan mahdollisen tietotaidon siitä, miten hankalat jätteet kerätään ja kuinka ne on logistisesti fiksuinta tuoda meille paikan päälle, Järvinen jatkaa.

Avaimena toimintaa tukevat puitteet

Revisol on toiminut ECO3-alueella jo yli kolmen vuoden ajan. Tommi Järvinen ja avainasiakaspäällikkö Tero Peltomäki kertovat sijoittumisen syiksi muun muassa luvituksen sekä liikenneyhteydet.

– Ympäristölupien saaminen alueella on ollut helppoa, ja kaavoitus tukee kaikin puolin kiertotalouden liiketoimintaa, Peltomäki sanoo.

Revisol on saanut liiketoiminnallista hyötyä myös yhteistyöstä alueen muiden toimijoiden kanssa.

– Meidän ei kannata käsitellä kaikkia kierrätettäviä materiaaleja itse, ja alueen muista yrityksistä on ollut siinä apua. Toisaalta saamme jätteitä käsiteltäviksi myös ECO3-alueen sisältä, Peltomäki jatkaa.

Tuloksena koko ajan kasvava asiakaskunta

Revisolilla on suuri määrä asiakkaita koko Tampereen metropolialueella. Jätteenkäsittelyn lisäksi palveluihin kuuluvat esimerkiksi talkoolavat, keräyssäiliöt ja raskaan kaluston pesu.

– Länsi-Tampere on täältä katsottuna aivan vieressä, ja ECO3 on senkin vuoksi meille erinomainen sijoittumispaikka, Tommi Järvinen sanoo.

– Alueen yhteiset kokoontumiset ja verkostoitumismahdollisuudet ovat tuoneet meille uusia asiakkuuksia, ja yhteydenpito olemassa oleviin asiakkaisiin on helpottunut entisestään, Järvinen jatkaa.

Revisolin tyytyväisyydestä ECO3-alueeseen ja konsortion toimintaan kertoo paljon, että Järvinen ja Peltomäki ovat suositelleet alueelle sijoittumista myös muille yrityksille.

– Yksi tuttu firma muutti ihan tuohon naapuriinkin!

Julkaistu 3.7.2023.