Skip to main content

Stena Recycling kasvaa ECO3-alueella

Jätteiden keräämiseen ja lajitteluun erikoistunut Stena Recycling Oy vastaanottaa ECO3-alueen toimipisteessä metallin lisäksi pääasiassa sähkö- ja elektroniikkaromua sekä vaarallisia jätteitä yrityskumppaneiltaan. Pirkanmaa on Stenalle tärkeä toiminta-alue, joten yritys haluaa vahvistua myös ECO3-alueella.

Stena aloitti toimintansa Nokialla jo vuonna 2007. Usein toimipisteet on perustettu vanhoihin tiloihin, mutta ECO3-alueelle rakennettiin täysin uusi palveluyksikkö. Tiloissa on otettu huomioon myös tulevaisuuden kasvunvara.

Stenan toiminta perustuu palvelusopimuksiin, joiden solmimisen jälkeen yritys huolehtii asiakkaidensa jätejakeista. Kaiken perustana on yhteinen sopimus siitä, mitä kierrätetään ja miten. Sen jälkeen asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuin jätteiden päätymisestä keräykseen. Luottamuksellinen suhde hyödyttää molempia. Kun kierrätys ja erilaiset vaatimukset muuttuvat jatkuvasti, asiantuntijan rooli korostuu.

Stena pitää ovet avoinna yhteistyölle – ja vierailijoille

Kiertotalous on osaltaan jakamistaloutta. Se tarkoittaa, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan esimerkiksi koneita ja laitteita voi tulevaisuudessa jakaa muiden kanssa. Toiveissa on esimerkiksi järjestää avoimet ovet alueen yritysten kesken. Vierailijatkin ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan.

Stenalla on Suomessa 14 toimipistettä. Näistä 12 vastaanottaa yritysten jätejakeita eli toimii palveluyksikkönä, yhdessä on vain tuotantolaitos ja Vantaalla sijaitsee yrityksen Suomen pääkonttori.