Skip to main content

Tramelin sähkö- ja metalliromujen kierrätyslaitos valmistuu 2020

Tramel Oy kerää ja jatkojalostaa metalliromuja sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita ympäristövastuullisesti. Yrityksen moderni kierrätyslaitos valmistuu ECO3-alueelle vuonna 2020. Uusiin toimitiloihin sijoitetaan ainakin tietoturvamurskaimia, mutta mahdollisesti myös muita laitteita, joilla voi käsitellä esimerkiksi kodinkoneita.

Kun uusi kierrätyslaitos valmistuu, ECO3-alueella työskentelee 5–10 tramelilaista. Yritys suunnittelee kehittävänsä prosessiaan tulevaisuudessa enemmän jatkokäsittelyn suuntaan, mikä tarkoittaisi tarvetta uusille työntekijöille. Tällä hetkellä Tramel työllistää yhteensä 50 henkilöä.

Sujuva logistiikka takaa tasaisen materiaalivirran

Tramel tarjoaa kierrätyspalveluitaan tuottajayhteisöille, yrityksille, yhteisöille ja kotitalouksille ympäri Suomen. ECO3-alueelle Tramel sijoittui erinomaisen sijainnin vuoksi, sillä hyvät kulkuyhteydet takaavat toimivat kuljetukset. Myös Tampereen alueen rakennusbuumi tuo paljon käytöstä poistettua materiaalia kierrätykseen.

Tramelin tavoitteena on kehittää entisestään globaalia kaupankäyntiä ja Euroopassa toimivaa materiaalituotteiden myyntiverkostoa. Tähtäimessä on myös tiukasti kilpailtu Ruotsin markkina.

Hyvät kumppanuudet tukevat kasvua

Tramelin yhteistyö ECO3-alueen yritysten kanssa alkoi jo vuonna 2018.

– Puitteet olivat kunnossa toiminnalle, mutta yllätyksenä tuli ECO3-alueen yrityskonsortion toiminta. Yhteistyö on aktiivista ja aina positiivista, toimitusjohtaja Harri Niukkanen sanoo.

– Toimintaamme ohjaavat läpinäkyvyyden ja avoimuuden arvot, sillä ainoastaan niiden avulla voimme tarjota reilua ja tasokasta palvelua. Pitkien kumppanuuksien ansiosta kaikki ovet ovat avoinna. Jos uusiin toimitiloihin sijoitetaan monipuolisesti muitakin kierrätyslaitteita kuin tietoturvamurskaimia, aukeaa bisnesmahdollisuuksia muillekin yrityksille.